Melbourne-Adelaide

Konstigt trad med frukter direkt pa stammen Lotta matar en Vallaby

AJ AJ AJ

Vi vill helst inte tanka pa det men den harliga februarisemestern borjar lida mot sitt slut. Cyklonen till trots kunde vi besoka regnskogen norr om Cairns (Se bild ovan. Tittar man noga ser man att tradets frukter sticker ut direkt fran stammen. Festligt. Och praktiskt om man vill plocka frukt.), innan vi begav oss mot sydligare breddgrader.

I Melbourne borde vi hos Goran och Karin Anner som bodde mycket flott i en vaning precis vid vattnet. De hade gym, tennisbana, pool och en concierge. Har aldrig varit med om det forut, det kandes oerhort lyxigt att fa ta en simtur pa morgonen innan vi gav oss ut i stadens stress och larm. Vi blev val omhandertagna och vi fick, forutom massor av sightseeing i Melbourne, bland annat lara oss att spela Lawn Bowling. Det ar en knasig ganska tillbakalutad sport som ar en blandning av bowling och boule.  

 Goran och Lotta spelar Lawn Bowling

En kvall fick vi uppleva nagot haftigt: ”moonlight cinema”, en utomhusbio i manskenet i Botaniska tradgarden dar de flygande hundarna malade sina batmansiluetter pa den morkbla himlen. Valdigt effektfullt. Filmen, Slumdog Millionaire, var ocksa valdigt sevard.

Karin och Goran i manskenet.

Pa onsdagen hamtade vi ut en hyrbil. Vi hade kryssat i for en Renault Megane, men fick en fyrhjulsdriven Suzuki vilket var ratt fint att ha nar vi gav oss ut pa ”The Great Ocean Road” som stracker sig langs kusten vasterut fran Melbourne.

Dar fanns en del fina surfstrander och en del snustorra vattenfall (det har inte regnat sa mycket efter varmeboljan som orsakade branderna) och mangder av koalabjornar. Det var fantastiskt att se de sma stillsamma djuren sitta och idissla pa sina eukalyptusblad.  

  

 Jarnspikar... inga blad pa den har grenenEn av de mysiga bjornarna

Vi fick ocksa se de beromda 12 apostlarna som ar fristaende ”raukar” som star ute i vattnet och som eroderats fram genom artusendena. Nar vi hade stannat pa 13 myggiga utsiktspunkter bestamde vi oss for att ta ett bad, men vattnet var betydligt kallare an pa ostkusten sa den saken fick bero (tro’t eller ej).

 Atminstone nagra av de 12 apostlarna

Vi spenderade tre dagar pa att titta pa den fantastiska utsikten langs kusten och sista dagen korde vi igenom ”Grampians National Park” dar vi traskade upp pa toppen av Mount Williams och fick en fantastisk utsikt over bergen och skogarna runtomkring.

Utsikt fran Mount Williams

Pa vagen fran havet upp mot Adelaide steg temperaturen utanfor Suzukin fran 20 till ca 30 grader och nar vi steg ut pa tomten framfor Monica och Marks hus insag vi att vi var tillbaka i oknen. Grasmattan hade gulnat for langesedan och luften var knastertorr.

Har hos Monica och Mark (och 10 veckor gamla Lillemor) (och hunden Captain, icke att forglomma) har vi haft det valdigt fint. Vi har kikat pa stan, tittat pa festivalen ”the Fringe”, haft en riktig Aussie BBQ och lart kanna Marks tva charmiga barn Lucy och Jack.

Monica, Mark och lilla LillemorMark och Jack skoter frukostgrillningen!!

Som vi skrev i borjan sa narmar sig resan verkligen mot sitt slut. Imorgon packar vi in oss i planet mot Sverige (via Melbourne, Hong Kong och London) och aventyret ar over for den har gangen.

Detta blir val vara sista ord pa den har bloggen, kul att sa manga har hangt med.

Vi syns igen darhemmavid, ni ar varmt valkomna pa fotovisning och en kopp te.

Kram FoL