Cyklonen kommer!

Hej igen!

 Var langtan efter mer dykning blev blott en langtan. I fredags morse var vi uppe i ottan. At frukost, borstade tanderna, packade dykvaskan och gick ut for att vanta pa bussen som skulle ta oss till dykbaten. Hostelmanagern John kommer springande: ”There is a cyclon coming. The reef is being evacuated, everything is cancelled”. Jaha… Jaha, igen. Det var ju ett riktigt antiklimax. Regnet oste ned. Vi gick tillbaka till rummet och krop ned under tacket.

Det blev en dag med fika pa stan, kolla pa regnet som oste ned, kika pa folk som springer med tidningar over huvudet genom regnet. Titta pa batar som taxar upp i floden for att undvika vagorna. Titta pa en amerikansk karleksdramakomedi pa bio. Titta pa tyskarna nar de slafsar i sig sin kvallsmat pa vandrarhemmets bakgard.

Igar, lordag, var vadret lite battre. Cyklonen holl sig ute till havs och sog upp det daliga vadret sa var regnskogstur blev riktigt lyckad. Vi fick se tva krokodiler, nagra ormar, en groda, en padda, ett gang stora spindlar och en massa trad, buskar, lianer och varldens storsta ormbunke.

Idag tar vi flyget till Melbourne for att halsa pa Goran och Karin.

Ta det lugnt i snon darhemma. Gar det att aka langd? Vi sag att Daniel Thynell vann Vasaloppet.

Pa aterhorande

F o L