Vaderombyte

Fardiga med Auckland har vi sedan sist tagit oss soderut via Rotoruas bubblande lerpolar och sprudlande geysrar till Tongariro National Park, med siktet installt pa Mount Tongariro och dennes tva systervulkaner. Tisdag kvall slog vi lager pa ett trivsamt hostel strax norr om Tongariro National Park och bunkrade mat och forberedde dagtursryggsackarna for en dags vandring bland vulkaner och fina utsikter. Hostelvardparet som arrangerade shuttelbussturer till och fran vandringen satte dock stopp for detta vandringsaventyr nar de kom med vaderprognosen tidigt i morse: heavy rain, dimma och vindstyrkor pa 80 km/h vid startpunkten och upp emot 100 km/h pa de hogre hojderna. De tankte inte skjutsa nagra vandrare upp till nationalparken idag inte. Efter att ha upprepat ordet antiklimax valdigt manga ganger var det bara att inse fakta, dvs vi hinner inte vanta in nagot battre vader och eftersom vi anda var pa vag soderut tog vi vagen forbi Nationalparken. Det KAN ju andra sig, vadret andras ju sa fort uppe i bergen. JO.

 Utsikt over Tongariro

Utsikt....

Istallet for vi alltsa vidare soderut. Har testat Nissans granser pa ”gamla landsvagen” langs med Wanganui River. Smal grusvag (som var mer lera an grus) med halor och ojamnheter gjorde det svart att utnyttja den fantastiska utsikten over floden (trots automatvaxling). 

Vi klarade oss ner hela vagen och tillbringar nu natten i Wanganui med en hostandes, hickandes och  frossandes Fredrik (Jetlag?) som vi hoppas kan sova bort det onda och avfarda det som sviter av tids- och miljoombytet. (Forra nattens somn var inte lika ostord for herr som for fru Ireholm da den forstnamnde vacktes av skalbaggar, vankande igelkottar och faglar pa taket utanfor sa det finns mer att ta igen an 12 timmars tidsskillnad…)

4 svar på ”Vaderombyte

 1. Hej herrskapet!
  Vi har sjalva precis lamnat Paihia bakom oss och mellanlandar nu hos brudgummens foraldrar i Whangarei. Idag har vi tankt ta oss hela vagen till Roturoa for fotosafari 🙂 Jag antar att ni siktar pa wellington? Vi kommer inte hinna dit dessvarre eftersom vi aker till Melbourne redan pa onsdag morgon och inte vill spendera hela semestern i bilen (det gar ju att ”snabbkora” dit pa 10 timmar eller sa). Hoppas ni far battre vader snart, och HALL TILL VANSTER!
  Stor kram fran Emely (som blev av med jetlaggen tillslut – hall ut!) och Andreas (som inte markte av nan jetlag nastan alls. Orattvist.)

 2. Vill minnas att vi hade liknande väder när vi besökte Rotorua, men sedan blev det bättre. Gissar att resplanen är ganska spikad, men annars kan jag varmt rekommendera ett besök i Napier – Art Deco City 🙂
  Krya på dig Fredrik..

 3. hahahaha…..Jag Nea Zealand ar otroligt vackert, ar glad att ni far uppleva det. Antar att ni har hort om dom hemska skogsbranderna i Melbourne, ni kom till Australien just i tid till rekord varme. Ser fram emot att traffa er i mars.

  Monica

 4. Låter ju trots allt inte helt fel att vara på andra sidan jorden och semestra i 5 veckor!
  Ha en härlig tripp och se till att krya på er!

  /Carl

Kommentarer är stängda.