Leaving Auckland

Vi kom just hit, men nu aker vi!

Efter en himla massa flygning och vantan i London och Hong Kong damp vi ned pa Aucklands lilla flygplats igar tisdag vid lunchtid. Vaskorna hade klarat alla byten och efter att ha bedyrat att vi inte planerar att populera landet med Fleminggatans alla bakterier och kvalster fick vi komma in och blev vanligt bemotta av landets leende befolkning.

Nagra timmar senare sitter vi i var fina hyrbil, en Nissan Sunny EX Saloon, och funderar pa at vilket hall man skall titta nar man kastar sig ut i trafiken. Och hur ar det med hogerregeln? Med fara for vart liv och med vindrutetorkarna paslagna varje gang vi forsoker anvanda blinkersen hittar vi till hostellet och duschar av oss 48 timmars ingrott flygsvett.

En kvall i Auckland. Vad gor man? Queen street ned till hamnen, plocka sushi fran ett sadant dar litet lopande band och sa naturligtvis Sky Tower med milsvid utsikt over land och hav. Svindeln och jetlagen far Fredrik att borja svaja betankligt och han somnar in under kaffepausen uppe i tornet.

Nu har vi sovit 12 timmar och svettats 20 liter (det verkar vara nagonslags varmerekord har) och ar beredda att kasta oss in i Nissans luftkonditionerade inre for att bege oss soderut mot de ”bubblande lerpolarna” i Rotorua (Darelius et al, januari 2009).

Pa aterhorande.

4 svar på ”Leaving Auckland

 1. Lite får man väl stå ut med när man är iväg på sitt livs resa. Klart att allt är upp och ner på andra sidan jordklotet. Vi är bara LITE avundsjuka med tanke på kyla, snöglopp och efterföljande slask i Lerum.
  Vi ser med spänning fram emot fortsatta rese essäer.
  Kramar
  M o P

 2. Högerregeln i Nya Zeeland är ju lite lustig om jag inte minns fel.. Den gäller nämligen precis som i Sverige, trots vänstertrafiken. Det sade dom i alla fall till oss när vi var där – men dom kanske bara ville jävlas lite..?

 3. Roligt att höra från er! Känner mig stolt att som första utsocknes bli omnämnd på er blogg. Detta är för övrigt första gången jag besöker en blogg. Intresset för sånadäringa nymodigheter är lite lågt här på Hisingen, men när de väl kommit hit är man fast. Måste dock erkänna att den resedagbok vi hade när vi var på Nya Zeeland mm var snarlik i upplägg, även om ordet blogg inte var uppfunnet då…

  Hursomhelst, ni verkar ha kommit igång bra, men missa för attans inte Coromandel Peninsula! Hellre stopp där än i turistiga Rotorua om ni frågar mig! Och lycka till med hiken över Tongariro eller hur det nu stavas.

  Följer er med spänning!

  /Anders och övriga Dareliusassar

 4. Det minsta man kan vänta sig är väl att allt känns upp-och-ner-på när man är precis på andra sidan jorden.

  Det skall bli spännande att höra om den fortsatta färden, kanske ni stöter på någon hobbit som gått vilse.

  Kramar Mor o Far

Kommentarer är stängda.